Skicka paket med bättre villkor

Vad finns det för sätt att skicka paket i Sverige, som inte involverar samröre med skandalomsusade Postnord egentligen?

Det är inte alltid en bra idé att skicka paket med Postnord, som har flera skandaler och problemtyngda år bakom sig. Att skicka paket med shiplink är däremot enkelt, där kan du skicka paket i alla storlekar och till ett billigare pris. Du får din post fraktad med de ledande speditörerna utan vare sig fraktavtal eller dolda kostnader.

Panik i postväsendet under Black Friday

Apropå Postnord blev företaget tvunget att extraanställa hela 3 000 personer inför Black Friday förra året, vilket man hoppades kunna lösa köpruschen. Nu när den amerikanska köpfesten har fått rejält fäste i Sverige har leveranser av paket ibland helt gått överstyr. Med ett annat fraktföretag kanske det går snabbare och bättre. Inför jul vädjade även Postnord om hjälp av allmänheten och ber alla som beställt leverans av paket att hämta ut paketen direkt när det plingar till i telefon.

Under perioden mellan Black Friday och nyår har Postnord anställt 3 000 personer extra för att ligga i fas med allt som skickas. Trots det finns det inga garantier för att alla paket och brev kommer fram i tid – SVT

Efter en smärre bedrägerihärva har nu även Postnord sett till att stänga ID-funktionen i appen för BankID, tills polisen har utrett vad som gått fel kan man alltså inte använda denna för att hämta ut paket, utan det kommer krävas ett vanligt pass eller annan id-handling. Mer om det går det att läsa om i denna artikel från Dagens Nyheter.